Reiki inspiratie

Wat is Reiki?
Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door handoplegging wordt energie vanuit het Universum doorgegeven en maken we weer verbinding met onze oorspronkelijke energiebron. De ontvanger gebruikt deze energie om zijn of haar lichaam en geest te voeden.

Reiki brengt je in het hier en nu met een kalme geest en een open hart zodat jij volledig kan leven, voluit en bewust.

Reiki is werken aan jezelf.

Noem het genezing, heling of misschien ongrijpbaar, als je je openstelt voor Reiki zul je de werking ervan dagelijks ervaren. Het is een aanvulling op de reguliere geneeswijze, geen vervanger!

Waarom Reiki?

Bij je geboorte ben je puur en zonder enige obstructie in verbinding met de universele levensenergie. Door je opvoeding, ervaring en alles wat je meemaakt ontwikkel je patronen, overlevingsmechanismen en blokkades waardoor je op een bepaalde manier gaat leven. Hoe ouder je wordt hoe meer zich dit ontwikkelt, waardoor je de verbinding kwijt raakt en het licht van de energie steeds minder fel wordt.

Als je verbinding kwijt raakt, kan dat een teken zijn dat je je hart niet meer volgt. Je zit steeds meer in je hoofd, vol met gedachten en dwingende overtuigingen en luistert niet meer naar je eigen lichaam. Hierdoor kun je uiteindelijk allerlei klachten, problemen en blokkades krijgen, waarvan de oorzaak steeds dieper zit. Je kunt ziek worden op verschillende niveaus, hiermee bedoel ik problemen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Een Reiki behandeling ondersteunt je o.a. bij;

* pijn (in de breedste zin van het woord)
* lichamelijke klachten (reuma, ADHD, migraine, kinderwens, allergieën, e.a.)
* emotionele klachten
* hoog sensitiviteit
* trauma- en rouwverwerking             
* vermoeidheid, slaapproblemen, weinig energie
* steeds terugkerende klachten
* gedragsproblemen
* depressies, angsten
* herstel van/na/tijdens een burn-out
* last van negatieve energie (negativiteit)
* identiteitsvragen zoals ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’
* ‘Uitgedokterd’ zijn. Dus als de (huis)arts of specialist zich geen raad meer weet.

Reiki brengt je dat wat je nodig hebt, niet meer en niet minder.

Wat is  
Reiki 
en wat kun je verwachten?

* Reiki heeft een kalmerende werking;
* laat onderdrukte gevoelens vrijkomen;
* helpt om pijn te verlichten;
* heft blokkades op en/of vermindert deze;
* verlicht lichamelijke en/of emotionele klachten;
* werkt ontgiftend;
* brengt een diepe ontspanning;
* stimuleert de levensenergie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Een Reiki behandeling kan dagenlang doorwerken. Misschien dat je achteraf merkt dat je beter slaapt, meer in balans bent, je energieker voelt of dat pijn is afgenomen.

Het kan zijn dat de klacht(en) na de eerste paar behandelingen erger wordt, oude emoties weer boven komen of dat je enige tijd last hebt van bijvoorbeeld slapeloosheid, hoofdpijn, verdriet, dromen, vermoeidheid, vaker naar het toilet moet. Dit is echt geen enkele reden om je ongerust te maken, je krijgt nooit meer te verwerken dan je op dat moment aankunt en de Reiki-energie werkt alleen ten goede van je. Het betekent dat je lichaam bezig is om oude ‘rommel’ op te ruimen, definitief los te laten en afvalstoffen aan het afvoeren is. Er ontstaat weer ruimte voor levenskracht, groei en voor het ontwikkelen van je talenten. Je bewustwordings- en genezingsproces gaat nu beginnen. Drink voldoende water om de reiniging van het lichaam te bevorderen.

 

Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke of emotionele ongemakken. Het betekent een warm en liefdevol contact opbouwen met je lichaam en je geest, ze te ondersteunen, in plaats van jezelf voorbij te lopen.

Lees hieronder meer over het Reiki-gevoel.

Het Reiki-gevoel

Je kunt Reiki voelen op een aantal verschillende manieren. De één voelt zijn vingers of zijn handpalmen tintelen, de ander ervaart een gevoel van warmte, of zelfs van hitte, soms ontstaan steken, schokken, pijn of hartkloppingen. Mensen die een lage graad van lichaamsbewustzijn hebben – iemand die bijvoorbeeld de gewoonte heeft om eigen gevoelens te verdringen – voelen soms de eerste tijd helemaal niets. Na enige tijd zullen ook zij iets gaan ervaren van het “Reiki-gevoel”.

Reiki werkt op alle niveaus van je leven in: de liefdevolle energie helpt je om beter om te gaan met jezelf, negatieve denkpatronen los te laten en helpt tevens emotionele pijn en onverwerkte ervaringen te verwerken zodat de achterliggende oorzaken van je lichamelijke problemen kunnen verdwijnen.

Als je borrelende darmen ervaart, is dit een heel logische reactie die veel voorkomt bij behandelingen. Hier bevindt zich de zonnevlecht, deze reageert altijd als eerste op de Reiki.
Kou, kan een oude blokkade zijn. In dit geval spelen er vaak emotionele gebeurtenissen, verliezen of trauma’s mee.
Pijn, een symptoom van een zich oplossende energieblokkade. Dit is een positief iets want de gegeven energie is hard nodig en word goed ontvangen door het lichaam.
Stromen, de levensenergie stroomt door je heen en jij bent gevoelig genoeg dat je het voelt. Deze sessie zorgt voor een goed gevoel en is als een onderdompeling in liefde.
Warmte, er is levenskracht nodig en de reiki zal dus bereidwillig opgenomen worden. Dit is het meest voorkomende gevoel wat ervaren word bij een reikisessie.
Kleuren en wazig zien is normaal bij een reikibehandeling.
Nogmaals; het is per persoon verschillend, de één voelt meer dan een ander. Alles is goed!

Wanneer en voor wie is Reiki?

Om van Reiki te kunnen genieten hoef je niet ziek te zijn of jezelf ongelukkig te voelen. Reiki is er voor iedereen en kan worden ingezet bij klachten van zowel fysieke, emotionele en mentale problemen, als ook voor het verbeteren van de levenskwaliteit.

Reiki is een methode die je kan helpen om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen, verlichting te geven, en om bewuster te leven. Wil je liever eerst een behandeling ervaren? Lees hier meer over de behandelingen.

Reiki zal je groei en ontwikkeling brengen, ook als je lekker in je vel zit!

Meer leren over Reiki?

Houd deze pagina in de gaten! Deze wordt gevuld met onder andere antwoord op veelgestelde vragen, zelfbehandeling, tips, wetenswaardigheden en meer! Heb je zelf een vraag of iets waar je graag meer over wilt weten? Laat het me weten

Heb je al Reiki 1? Word dan lid van Telegram groep en abonneer je op mijn YouTube kanaal.
Liefs

0

Geen producten in de winkelwagen.